20 september 2014
11:00

Rinns AIK

Referat: Bergsängs BK - Rinns AIK

Säsongens sista bortamatchen spelades på Parkvallen i Bergsäng. Det var en förmiddagsmatch, redan kl 11 på morgonen. Dimman mellan Torsby och Bergsäng var riktigt tätt och försvann lagom till avspark, dagens domare från Karlstad, han fick ingen bra start på dagen då han dök upp till matchen 10:45!

Vi ställde upp med Renhult i mål, backlinjen bestod av Erik S, Lars S, Kevin N och Andreas E. På mitten hade vi Robin E till höger, Jonas H och Anders D i mitten och Alexander N till vänster. Längst fram hade vi Urban B och Pär J. På bänken hade vi Sebastian M, Nils W, Robin J, Eddie P och christer L.

Vi var med direkt från avspark och var det laget som kändes ha vaknat på rätt sida, det såg man redan under uppvärmningen. Så det var ingen större överraskning när Robin E hittade Pär J och dennes avslut satt i mål! Skönt att få ett tidigt mål med oss! Vi fortsatte att vara det mest hungriga laget, chanserna skapade vi en del också. Det skulle dröja till den 28:e minuten innan vi fick jubla igen. Det var Pär J som på egen hand fick till 0-2 till oss, jag missade anfallet då jag försökte rätta till visa saker i vårt spel, men mål vart det!

Hemmalaget försökte reagera till och lyfte upp sitt spel några meter, innan vi hann anpassa oss till detta så prickade dom ribban. Dom var farliga på hörnor men med viss tur och skicklighet rede vi upp situationerna. Med 5 minuter kvar av matchen fick vi en straff, för hands inne i straffområdet, Lars steg fram och satte säkert in 0-3! Surt att när domaren valde att blåsa för halvtid så vart Pär helt ensam och hade bara målisen framför sig, en så där 20-25 meter, 0-4 där och matchen hade vart vår!

I pausen passade vi på och prata om att matchen inte var vunnen än, att vi skulle behålla fokus, vi visste att dom ville komma ut och göra ett tidigt mål och på det sättet komma in i matchen på allvar. Samt så fick vi inte fega för den delen, och ett 0-4 mål skulle ta knäcken på dom!

Det vart precis som vi sagt under halvtid, hemmalaget kom ut med viljan att få till en reducering, men vi var med på detta vilket gjorde att vi också fick lite friare ytor som vi kunde utnyttja! Jag skulle vilja säga att vi hade matchen helt under kontroll och hade ett par riktigt vassa chanser, men deras målis gjorde det bra, samtidigt som vi ibland tog avslut lite för tidigt och framförallt när vi kunde ha passat lagkamrat i bättre läge!

Enligt domarens klocka kom hemmalagets reducering i den 72:a minuten, men jag tror att klockan inte gick rätt på långa vägar, tippar mer på att klockan hunnit ticka upp till den 84:e minuten, både speakern och Pudde hade iaf 84 minuter på respektive klockor! Målet i sig kom från en fast situation, deras bjässe fick en hand på sin gubbe och därmed ur balans för att sedan nicka in 1-3! Nu fick dom luft under sina vingar och tryckte upp mer folk i anfall, på det sättet fick dom mer att säga till, vi försökte komma med snabba omställningar. Dom fick några hörnor och frisparkar men trots detta så behövde inte Renhult slita allt för mycket! Istället så kom vi i en fin anfall där Pär hittade Robin J ute till höger, denne försöker göra sin gubbe och lyckades hitta Pär igen, Pär tog med sig bollen drog en motståndare innan han placerade bollen otagbart för deras yngling i mål, 1-4 var ett faktum, klockan var då 94:e minuten och först i den 95+ minuten blåste domaren av. En gåta vart han hittade 5 tilläggsminuter?

Killarna gör en mycket bra match, där vi från start till mål är det klart bättre laget, 1-4 kunde lika gärna ha blivit en 1-8...nu väntar ett "derby" mot Bjälverud nästa söndag kl 15 på Rinnevi, säsongens sista match! Vi har fortfarande chansen att knippa 4:e platsen om vi vinner och om Råda inte gör bättre än en kryss borta mot Torsby!